k1

Mjällby AIF scoutar Bosmanspelare i Oslo

På torsdag kommer personer knutna till Mjällby AIF att finnas på plats på Valhall Arena i Oslo för att följa turneringen FIFPro Winter Tournament III.

Denna dag, den 10 januari 2013, så kommer en turnering att genomföras med enbart spelare som är Bosman.

10.30 på torsdagen spelas den första matchen, 12.00 match II och sedan sker avslutningen med match om tredje pris klockan 14.30 och finalen klockan 16.00.

På läktaren kommer inbjudna klubbrepresentanter, scouter, agenter från Sverige, Norden och övriga Europa att finnas.

Vilka spelare som kommer att medverka i turneringen kommer att avgöras genom ett förberedande läger på Bosön i Stockholm.

I morgon samlas de spelare som anmält sig till en första genomgång klockan 11.00 och sedan sker uttagning via de träningspass som kommer att hållas innan avresan sker till Oslo på förmiddagen onsdagen den 9 januari.

Spelarna kommer att vara inkvarterade på Rica Hotel Helsfyr i Oslo och under torsdagen så är det ”showtime” inför klubbrepresentanter som under detta transferfönster söker med ljus och lykta efter en spelare som har fri transfer (Bosman).

Enbart spelare som är Bosman för medverka och det är tränaren Jesper Blomqvist och Andreas Andersson som slutligen avgör vilka som får åka till turneringen i Oslo.

Mjällby AIF bevittnar regelbundet den här typen av arrangemang och klubbens avsikt är att innan besöket i Oslo hinna med att bevaka en liknande turnering på Gran Canaria (spelas denna helg).

Mjällby AIG har deklarerat att minst två nya spelare ska köpas in under januari, varav den ena lär bli Jasmin Sudic, 22, som lånas under 2013 från Malmö FF.

Mjällby AIF undersöker också möjligheterna att få hem Jesper Westerberg från norska klubben Lilleström.

Jesper Westerberg tränar sedan en tid tillbaka med Mjällby, samtalen med Lilleström är inledda och det är ingen vågad gissning att nya diskussioner sker i samband med FIFPro Winter Tournament III i Oslo på torsdag.

 

Detta inlägg postades i Allsvenskan, Jesper Westerberg, Landslaget, Mjällby AIF, Thomas Andersson Borstam den av .

Om Fredrik Persson

Övervintrad fotbollsälskare som sögs till Strandvallen redan som femåring. På den tiden var omklädningsrummen röda träbaracker och spelargången träplankor fastspikade mot svart kolstybb. Storklubbarna kom redan under denna tidsepok till landets vackraste gräsrektangel. Björn Nordqvist, Ralf Edström, Glenn Strömberg var dåtidens gäster på en arena som nu rymmer framtidens fotbollsstjärnor som Ivo Pekalski, Simon Thern och Alexander Milosevic. Fotbollsfesten är densamma nu som då. Det är "the day of the week" när gulsvart springer ut för match på Strandvallen. Det är den känslan jag försöker ge dig i skrift - 37 år efter mitt första gulsvarta fotbollsbesök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>